Sopot, 2015-10-01

Den här dagen började med frukost på Textylia. Svarftvinbärsjuice – hade i alla fall inte jag hört talas om innan. Slurp! Skramlade ägg, sallad och bröd. Visst blev man mätt och här kostade allting hälften mot hotellfrukosten. Dessutom fanns det ett visst slags te som var helt underbart! Hittar inte någon meny på nätet så jag får kolla med Gabriella.

Gdansk 18

Frukostpromenad på de gamla gatorna är heller inte helt fel. Mariacka och Mariakyrkan var klara favoriter. Det blev många steg för stegräknaren. En lite knepig selfie det här – tycker allt att de ska vara kvadratiska, men om tornet ska med så får det allt vara lite ”högre”.

Gdansk 12

Sen så tog vi då tåget ut till Sopot. Vi skulle bli knådade. Göran var livrädd och såg två olika varianter av massör(s)er. Alt 1 modell rysk muskelberg à-la Bondfilm, Alt 2 små polskor i korta vita rockar. Nu blev det väl mer alternativ 2 fast inte för korta rockar…

Innan vi gav oss iväg till Haffner så hann vi med …. lunch. Vad vi åt – inte den blekaste aning! Men trevligt hade vi i denna polsk-vardagsrumslika miljö.

Gdansk 13

Om man nu är i Sopot för första gången (som Göran) så kan man ju bara inte missa PIREN … Tiden var tyvärr lite knapp så det fick bli en light-variant.

Gdansk 16

Gdansk 15

Gdansk 14

Perfekt väder. Perfekt blå himmel för foto. Och alldeles lagom temperatur. Här ute vi Östersjön blåste det ju lite mer än inne i Gdansk så en kofta behövdes allt.

Sedan var det snabba steg mot Hotell Haffner och efterlängtad stenmassage och ansiktsbehandling. Herrarna tog bara en behandling och därmed kunde de njuta av en öl utanför hotellet innan vi alla var klara.

Lätt språngmarsch mot tågstationen och kvällen ägnades åt Tandoori Chicken …  Einar o Gabriella lär allt bli mätta.

Gdansk 17

 

Lämna en kommentar